Apakah Jenis2 Pakaian Dalam Lelaki?

Jenis Seluar Dalam Lelaki

Brief

Hampir keseluruhan lelaki akan ada seluar dalam jenis brief ni. Bagi kaum wanita, mereka menganggap seluar dalam lelaki jenis brief seksi sangat dan klasik. Selalunya mereka mudah tertarik pada lelaki yang memakai brief terutama yang bertubuh mantap dan berotot…Seluar dalam jenis ni sesuai untuk mereka2 yang aktif bersukan, melakukan aktiviti extreme dan juga untuk dipakai ke pejabat berserta dengan seluar slack.

Boxer

Boxer bentuk dia macam seluar pendek dan berpotongan longgar dengan corak tertentu. Boxer sesuai bagi mereka2 yang nakkan keselesaan.Antara kelebihan memakai boxer short ini adalah lebih longgar dan selesa, sesuai dipakai ketika di dalam keadaan cuaca dimalaysia, mengurangkan rasa gatal di bahagian alat sulit, mudah ditanggalkan dan boleh digunakan sebagai seluar dalam dan sebelum tidur (senang tak payah tukar2 seluar).

Boxer sangatlah tidak sesuai dipakai sekali dengan pakaian pejabat. Sebabnya bila pakai seluar seperti slack, nanti akan menampakkan struktur Boxer dan kelihatan berserabut dibahagian punggung. Jadi Hati2 la eh bila pakai boxer tu.. ada kala memang masuk sangat dengan pemakai dan adakala nampak sangat2 fail dalam berfesyen..hehe

Boxer Brief.

Boxer brief pulak lebih ketat seperti seluar dalam briefs yang ni bagi keselesaan dan menutupi bahagian tengah antara pinggang dan keseluruhan pinggul. Fabrik yang biasa digunakan luntuk boxer brief ni pulak lebih tebal dan mudah regang seperti kapas lembut, polister dan lain-lain. Boxer jenis ni sesuai juga untuk mereka yang aktif bersukan, mendaki bukit, diberikan hadiah ataupun sesuai juga untuk ke pejabat…

cadangan membaca : petua sentiasa kelihatan muda

Revolusi Underwear

Zaman sekarang ni, terdapat pelbagai inovasi dan perubahan underwear ni bagi menepati fesyen. Kebanyakan ataupun mungkin lelaki metroseksual, atau mungkin ada yang mahu mencuba. Pertimbangkan keselesaan jika anda memakainya kerana ada macam-macam beserta fabrik selain cotton / kapas. Dicadangkan jenis spandex 5% dan cotton 95% – ianya dikatakan lebih tahan lasak dan selesa.

Tanga / Bikini Brief

Bikini brief seakan-akan seluar dalam brief biasa, cuma ada getah bercorak dengan jenama (logo band). Kebanyakannya dijual 3 dalan 1 dalam kotak. Pemakai akan kelihatan lebih kemas bahagian pinggang.

tanga brief / bikini underwear
Lower waist – sesuai untuk
seluar yang Lower waist jugaak
(paras pinggul)

Jockstrap Underwear
Kepada yang berni mencuba, apa salahnya. Asalnya Jockstrap untuk atlit yang bersukan lasak macam taekwando, hoki dsb untuk menjaga bahagian “tut” tak cedera. Lepas tu jadi fesyen plak.

jockstrap – diubahsuai dari aksesori sukan

G-String
Ada gak untuk lelaki

g-string

lain-lain

Advertisements

About tudungbawalonline

Saya tidak tahu dan ingin belajar. Nota yang saya baca, saya akan kongsikan kepada anda semua agar ilmunya akan memberi maafaat kepada semua.
This entry was posted in Lelaki. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s