Apakah Hadiah Perkahwinan Dibawah RM100?

1) set gelas/ pinggan mangkuk /tempat basuh tangan /tempat gula,garam /set mug (ni hadiah paling feymes aku ase)
2) barangan elektrik. contoh: kettle/ periuk nasi/ oven/ iron/ radio/ microphone/ blender/ pemukul kek/ pengering rambut/ kipas /toaster/ speaker laptop
3) kapet (ni hadiah paling mahal aku pernah bagi..haha)
4) barangan baby. contoh: bekas botol susu/ set botol susu/ set baju/ set breastfeed/ tilam baby/ selimut baby/ set makan baby/ buaian/ stroller
5) jam dinding
6) tempat letak kunci
7) tempat tisu (yg ni idea drp kawan aku – tapey)
8) album gambar/ frame gambar
9) water filter / termos / mangkuk tingkat
10) dapur gas (yg ni idea kawan2 aku)
11) bekas kotak kain (selalu untuk baju kotor/ letak barang)
12) penimbang makanan (measure tepung,gula etc)
13) cadar (senang nak carik ni)
14) penimbang berat badan (jangan bagi kt orang yg cepat melenting plak)
15) cermin (ni pun same.. jangan bagi orang yg cepat marah. kang putus kawan..haha)
16) ayat2 quran yg diukir/ tulisan bismillah/ tulisan assalamualaikum
17) tulisan atas kayu (“my room”, “welcome” etc)
18) helmet (ok yg ni hadiah mengarut sket tapi boleh bagi)
19) lesung batu (yg ni hadiah femes yg kawan aku bagi… susah wo nak carik… beruntung kalu ade orang bagi..hehehe)
20) set kuali/ periuk2 /set sudu garfu /set pisau… (aku kalau dapat beruntung sangat.. jimat woi)
21) set tupperware jenama tupperware (yg ni kakak opis aku suke bagi)
22) baju 1 pasang (yg ni aku bagi kat kawan aku sebab nak pos..tataw nak pos ape)
23) penyiram pokok bunga (yg ni tuk perhiasan ala2 inggeris la)
24) album (ni utk peminat fanatik album je k… contoh peminat tegar yuna, belikan album yuna)
25) rak buku (2-tier, 3-tier)
26) buku agama/ novel/ set buku
27) lukisan (ala orang slalu letak kt dinding sebagai hiasan)
28) tiket kapal terbang (ok yg ni beli la mase air asia nga wat promotion… kekadang 1 tiket plus tax cuma RM29.. grab the chance k)
29) beg laptop / beg balik kampung
30) towel (yg ni x bape sesuai kot..tp boleh la kalu nak bagi gak…hehe… jimat pengantin tu nanti.. keperluan asas gak ni kirenye)
31) kain batik & kain pelikat (yg ni sesuai kalu nak pos kan hadiah..susah nak datang kan)
32) lampu suluh (agak kelakar.. tapi sesuai.. kite mang xkan beli kalu xde orang bagi kan.. haha)
33) telekung travel (yg ni utk pos juge..dan kawan adalah perempuan..)
34) tadi lampu suluh.. ni lampu tidur.. (o ye.. ni adiah adik aku kat kakak aku..hehe)
35) pasu bunga (lupe lak.. yg ni pun adalah adiah yg orang slalu bagi)
36) set langsir (ala2 yg ad sliding door) ok what… hehe
37) perhiasan kereta yg gerak2 tu, contoh bentuk, pokok, kereta, komik yg bace buku.. ala yg ade solar sel tu kan.. yg orang letak dalam kereta pastu nak tergedik2 bile keta berjalan..hahaha
38) kalau pandai melukis, hadiahkan lukisan muke dorang..dan letak dalam frame
39) yg ni hadiah paaaling akhir kali… masukkan gula2 dalam kotak… plus sampah2.. jadikan asas bahan tuk acara tabur gula2.. kt johor fames ni tabur gula2.. pas bersanding.. nt ramai2 akan pungut..hehee.. meriah gilerrrr…

dan cadangan terakhir yg paaaling gempak…

40) jam loceng.. ok jam ni… ada alarm kan.. sila on alarm ikut masa yg anda suke… jadi alarm akan bunyi waktu tu..contoh kol3 pagi..hehe… kalu nak extra kejam… sila masuk kan jam loceng dalam kotak,,then masuk dalam kotak len..then kotak len..then kotak len..sehingga menjadi besar kotaknyee… eceli hadiah dalam die jz jam loceng je… hehe.. nak extra kejam kepada kejam? buatkan hadiah jam loceng setiap jam… contoh, kol3, kol4, kol5.. so mempelai akan terjage setiap malam..

About tudungbawalonline

Saya tidak tahu dan ingin belajar. Nota yang saya baca, saya akan kongsikan kepada anda semua agar ilmunya akan memberi maafaat kepada semua.
This entry was posted in Kehidupan and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s